ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επείγον και πιεστικό το ζήτημα της ΔΕΗ» για τη νέα κυβέρνηση

«Επείγον και πιεστικό το ζήτημα της ΔΕΗ» για τη νέα κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα ο Κωστής Χατζηδάκης για να συζητήσουν όλα τα θέματα που άπτονται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

«Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς», τόνισε ο υπουργός.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της εταιρείας, αφού το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, ενδέχεται να χρειαστεί τροποποιήσεις, καθώς από τότε η θέση της ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί.

Είναι σαφές πως το σχέδιο για τη ΔΕΗ, θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, αφού είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό, το οποίο δεν αφορά μόνο το τι θα αποφασίσει η Ελλάδα, διότι εμπλέκονται και άλλες πλευρές, όπως η Κομισιόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ. Να σημειωθεί πως ακόμη και η διοίκηση της ΔΕΗ διορίζεται από το Υπερταμείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ