ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητοστάκη-Χρυσοχοΐδη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Συνάντηση Μητοστάκη-Χρυσοχοΐδη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η καταπολέμηση της εγκληματικότητας
(EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Όλα τα θέματα που άπτονται της Ασφάλειας τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την αντεγκληματική πολιτική Λεύτερη Οικονόμου, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι βγει η Ελληνική Αστυνομία στους δρόμους και τις γειτονιές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δυο εβδομάδες, μετά τις 22 Ιουλίου, η ΕΛΑΣ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να βγει στους δρόμους. Βασικός στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η πάταξη των συμμοριών.

Όσον αφορά τα θέματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε πως επικρατεί κατάσταση χάους, όχι μόνο στις υποδομές αλλά και στο πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Άμεσος στόχος είναι να υπάρξει μια καταγραφή των δεδομένων που υπάρχουν και να γίνει αποσυμφόρηση των κέντρων- δομών φιλοξενίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ