ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ: Aβραμόπουλος: Ανησυχώ για την αύξηση του εθνικισμού στην Ευρώπη

Δ: Aβραμόπουλος: Ανησυχώ για την αύξηση του εθνικισμού στην Ευρώπη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σαφές μήνυμα προς τα κράτη-μέλη που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση της Ευρωπαικής Επιτροπής στο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διατήρηση της Συνθήκης Σένγκεν

Σε συνέντευξή του στη βελγική τηλεόραση ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε πως τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε πολύ σκληρά έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή μεταναστευτικη πολιτική η οποία δεν υπήρχε πριν.

Οπως είπε «η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαικής ολοκλήρωση» και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη άποψη ότι η συνθήκη Σενγκεν δεν δούλεψε ποτέ. Η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει με όλα τα μέσα. Πηγαίνοντας πίσω στις εθνικές πολιτικές, χτίζοντας φράκτες , υποτιμούμε το μέλλον της ευρώπης και εγώ και η Επιτροπή είμαστε οι εγγυητές των Συνθηκών. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όχι μόνο για να διατηρήσουμε την Σένγκεν αλλά και να λύσουμε όλα τα πραγματα» τόνισε χαρακτηριστικά. Οπως είπε «η υποχρέωση των κρατων-μελών είναι η υποστήριξη των αρχών και των αξιών της ΕΕ και υπενθύμισε πως όλοι θα κριθούν από τους πολίτες τους. Ειμαι πολύ ανήσυχος από την αύξηση της ξενοφοβίας , του λαικισμού και το εθνικισμού. Τα κράτη-μέλη έχουν τεράστια ευθύνη. Είναι πολύ απλό να λές πως διαφωνείς και πως θα χτίσεις φράχτες και πως θα αποχωρήσεις από την ΕΕ. Ετσι θα προχωρήσουμε μπροστά; Φυσικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου αλλά δεν θα αφήσω ποτέ να επικρατήσει ο φόβος» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ