ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Χαλκιδική: Αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ

Γεωργιάδης για Χαλκιδική: Αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για την τραγωδία στη Χαλκιδική, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

«Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στη δυνατότητα έγκαιρης και εμπρόθεσμης υποβολής αιτήματος ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης».

«Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ