ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη στέλνει μήνυμα αλλά η φωτιά σιγοκαίει

Η Φώφη στέλνει μήνυμα αλλά η φωτιά σιγοκαίει
EUROKINISSI

Μετά τις εκλογές οι περισσότεροι θα περίμεναν πως τα νταούλια θα χτυπούσαν στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο ΚΙΝΑΛ. Δυστυχώς για την κυρία Φώφη Γεννηματά τα χτυπήματα από συνοδοιπόρους της είναι καθημερινά. Και μπορεί χθες στο πολιτικό συμβούλιο να έστειλε μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν πως έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει η συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει να σιγοκαίει στη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Οσοι αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα», διαμήνυσε η κ. Γεννηματά, σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στις δηλώσεις στελεχών που θεωρούν πως δεν οδηγεί πουθενά η εμμονή με την αυτόνομη πορεία του κόμματος. Η παραπάνω δήλωσή της δεν αφορούσε και κάποια στελέχη που σκοπίμως έχουν απομακρυνθεί από την κεντρική σκηνή, καθώς τα έχει προσεγγίσει η Νέα Δημοκρατία για να στελεχώσουν θέσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων, επικεφαλής ΔΕΚΟ ή άλλες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Η υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη ανοίγει παράθυρο για να χρησιμοποιηθούν από τη ΝΔ κι άλλα στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, κάτι που έχει αντιληφθεί η Γεννηματά και ο εκνευρισμός της είναι έντονος και αναμενόμενος.

Και μπορεί η Φώφη Γεννηματά να εμφανίζεται αποφασισμένη να ανακόψει εγκαίρως τις όποιες φυγόκεντρες δυνάμεις, ωστόσο δεν φαίνεται βάσει των συνθηκών να μπορεί να το καταφέρει.

Μετά το Δημήτρη Κρεμαστινό που υποστήριξε πως πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη λόγω διαφωνίας με την επικοινωνιακή τακτική και ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κόμματος. Αλλά και ο Γιώργος Καμίνης, βρήκε θετικό ότι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αν στους παραπάνω προστεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, που είναι απρόβλεπτος και έχει την προσωπική του ατζέντα, τότε τα πράγματα για τη Γεννηματά περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Να μην ξεχνάμε όμως και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που παρότι δεν είναι πια στο κόμμα, εξακολουθεί να έχει συμπάθειες και να διατηρεί δεσμούς με στελέχη. Επομένως με μεγάλη προθυμία θα συμμετείχε σε μία συζήτση που θα αφορούσε το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Βεβαίως και η Φώφη Γεννηματά έχει τα στηρίγματά της και τις συμμαχίες της μέσα στο κόμμα και υπάρχουν παλιά και νέα στελέχη που συντάσσονται με την άποψή της περί αυτόνομης πορείας του κόμματος.

Το ζητούμενο είναι αν αυτές οι διαφορετικές απόψεις μπορούν να βρουν έστω και προσωρινά μια κοινή συνισταμένη ή τουλάχιστον να υπάρξει ανακωχή για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό θα επανέφερε την ηρεμία στη Χαριλάου Τρικούπη και θα έδινε χρόνο στη Γεννηματά για να επαναπροσδιορίσει την τακτική της. Πάντως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμη για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ