ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις βασικές κατευθύνσεις για τη ΝΔ δίνει ο νέος πρόεδρος στους βουλευτές

Τις βασικές κατευθύνσεις για τη ΝΔ δίνει ο νέος πρόεδρος στους βουλευτές
Στιγμιότυπο από αλαιότερη παρουσία Κυριάκου Μητσοστάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, όταν εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Σκληρή επίθεση αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στην ΚΟ του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και θα επιρρίψει προσωπικές ευθύνες στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει το μήνυμα πως η ΝΔ θα κρατήσει σκληρή στάση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό που θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή ενώ θα αναφερθεί και στο ζήτημα που έχει προκύψει στις Σκουριές καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψίες και εμμονές.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει και στις αλλαγές που προωθεί στο κόμμα, αλλαγές οι οποίες θα κορυφωθούν στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Στην σημερινή παρέμβασή του θα περιγράψει τις βασικές κατευθύνσεις αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να προσδώσει στο κόμμα ενώ ενδέχεται να απευθύνει άνοιγμα σε όσους θέλουν να συστρατευτούν με την παράταξη.

Χθες ανακοινώθηκε και το πρώτο κύμα των προσώπων που θα στελεχώσουν κυρίως τις θέσεις που έχουν να κάνουν με την εκπροσώπηση της ΝΔ σε επίπεδο κοινοβουλίου. Αν και αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Λευτέρη Αυγενάκη να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, μετά από πολλές συζητήσεις μαζί του, ο κ. Αυγενάκης ανέλαβε αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, καθώς και ο ίδιος θεώρησε ότι εκεί θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Μάλιστα αμέσως μετά το Συνέδριο ο κ. Αυγενάκης θα αναλάβει Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής στη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Στην επιλογή των προσώπων ήταν σαφής η προσπάθεια να δοθεί ένας αέρας ανανέωσης αλλά και να κρατηθούν συγκεκριμένες ισορροπίες.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες του κόμματος αλλά και οι δύο Αντιπρόεδροι. Τις θέσεις αυτές έχουν κλειδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ. Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης αν και ο κ. Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις για να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση Αντιπροέδρων.

Σήμερα στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή όπου και αναμένεται να σπάσει και πάγος που υπάρχει στις σχέσεις των δύο αντρών. Ηδη η κίνηση του κ. Μεϊμαράκη να τηλεφωνήσει στον Κωσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί έχει εκτιμηθεί από τον Πρόεδρο της ΝΔ. Από ότι φαίνεται πάντως δεν θα προταθεί κάποια θέση στον κ. Μεϊμαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ