Αχτσιόγλου: Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ
Πηγή: EUROKINISSI

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σε συνέντευξή της η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σημείωσε τέσσερις φορές πως «δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη» στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εγρήγορση για να προστατέψει τις κατακτήσεις, να στηρίξει τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας αλλά και να υπερασπιστεί όσα θετικά έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

«Αναμένουμε από τη ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το σχέδιό της να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, για την εμμονή της στον κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο που αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για το σχέδιό της να αποδυναμώσει την προστασία των εργαζομένων επικαλούμενη την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα» είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα υπογραμμίζει πως «αποτελεί παρακαταθήκη για τη δημιουργία μιας νέας αριστερής κοινωνικής πλειοψηφίας», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας είναι ακριβώς το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση αυτού του μεγάλου δημοκρατικού αριστερού και ριζοσπαστικού κόμματος - παράταξης».

Με αυτοκριτική προσέγγιση, η Ε. Αχτσιόγλου αναγνωρίζει, μέσω του Πρακτορείου, πως «υπήρξαν πολλοί τομείς και πεδία του κράτους και της οικονομίας που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ιεράρχηση που προέκυπτε από την αντικειμενική συνθήκη της κρίσης αλλά και από δικές μας αδυναμίες».

Φέρνει δε, και δύο παραδείγματα, «τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος της πλειονότητας των πολιτών ξεκίνησαν μόλις τον περασμένο Αύγουστο», επίσης, «οι αλλαγές στη λειτουργία των κρατικών δομών και των δημόσιων υπηρεσιών δεν ήταν επαρκείς ώστε να βελτιώσουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών στην επαφή τους με το κράτος».

 

Διαβάστε επίσης