ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παρά τα προβλήματα, δεν έχει θιγεί το ηθικό του στρατεύματος

Μητσοτάκης: Παρά τα προβλήματα, δεν έχει θιγεί το ηθικό του στρατεύματος
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η δεκαετής κρίση εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μια κίνηση ουσιαστική αλλά και υψηλού συμβολισμού όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για την ουσιαστική συζήτηση που είχαν για τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν αναφορικά με την αμυντική πολιτική της Ελλάδας.

«Με μεγάλη ικανοποίησή διαπίστωσα για άλλη μια φορά την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης η οποία είχε οικονομίες επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί είναι το ηθικό του στρατεύματος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μετά την ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου είδε την εικόνα που λαμβάνεται από επιτηρητικά φυλάκια στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνομίλησε με πληρώματα επιφυλακής της πολεμικής αεροπορίας των F16 στη Λήμνο, πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες» και με το φυλάκιο της δύναμης Άμυνας της νήσου Μεγίστη.

Πήρε δώρο μια φόρμα πιλότου - Πρόσκληση για πτήση με F16 πάνω από το Καστελόριζο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προσέφερε στον πρωθυπουργό μια φόρμα πιλότου με όλα τα διακριτικά της πολεμικής αεροπορίας και το όνομά του αλλά δεν έμεινε εκεί.

Τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελόριζο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης με μεγάλη χαρά. Από τη μεριά του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δελτίο κατάταξής του στην Πολεμική Αεροπορία.

ΥΕΘΑ: Πληρέστατη η ενημέρωση του πρωθυπουργού, χωρίς ωραιοποίηση

Από τη μεριά του, ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος για την "πληρέστατη" ενημέρωση, που έγινε στον κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι αυτή έγινε «με όρους ρεαλισμού, με βάση τις ελλείψεις, τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες και τον τρόπο κάλυψης αυτών των αναγκών» σε βάθος βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο,«έτσι όπως έπρεπε να γίνει».

Και πρόσθεσε τονίζοντας ότι έγινε «ανάλυση των επιχειρησιακών ελλειμμάτων, των χρηματοδοτικών προβλημάτων φυσικά, αλλά και της προοπτικής».

Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει ότι «η κατεύθυνση της πολιτική ηγεσίας είναι να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι σήμερα δεν επρόκειτο ακριβώς για μια εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά για μια ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση και αυτή την ευκαιρία πραγματικά την εκμεταλλευθήκατε όλοι και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό».

«Δεν ωραιοποιήσατε εικόνες δεν αποκρύψατε κάποιες δυσάρεστες αλήθειες. Αυτός ήταν πραγματικά ο τόνος ο οποίος θέλαμε να δώσουμε», παρατήρησε.

Επισήμανε περαιτέρω ότι η εξαιρετική ενημέρωση έγινε «για να καταλάβουμε που είμαστε, που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και να συνταχθούμε ακόμη πιο έντονα στο στόχο που έχουμε θέσει εξαρχής».

«Να ενισχύσουμε την ετοιμότητα, το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ