ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας - Θα τη σώσουμε

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας - Θα τη σώσουμε
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανευθυνότητα καταλόγισε την ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε σχέση με τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τη σώσει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον Αντέννα και πρόσθεσε: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο το έκανε μία ανεύθυνη κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται για να προστατέψει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, την τίναξε στον αέρα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο, όταν απαξίωσε μία μεγάλη δημόσια επιχείρηση με αυτό τον τρόπο και της έχει προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία συζητάμε».

Σε ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στο κυνήγι των πλουσιότερων κακοπληρωτών και «θα δώσουμε την προσοχή που πρέπει στους φτωχότερους ανθρώπους, μέσα σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για τη ΔΕΗ, διότι αυτή την ώρα της χρωστάνε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια».

«Είναι υποχρέωση», πρόσθεσε, της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΗ - η οποία θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα - να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, να ξεχωρίσει τα μεγάλα "ψάρια" από τους ανθρώπους, που πραγματικά πένονται, που πραγματικά δεν έχουν κάποια προοπτική στη ζωή τους. Όπως έχει πει και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και μήνες, υπάρχουν άνθρωποι με πισίνες, με βίλες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το κοινωνικό πρόβλημα και χρωστάνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, σε αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σε αυτούς θα στοχεύσουμε».

Σε σχέση, τέλος, με τα τιμολόγια, επανέλαβε ότι η αναπροσαρμογή θα εξισορροπηθεί με δύο μειώσεις: τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τη μείωση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που θα γίνει τώρα, καθώς ο λογαριασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πλεονασματικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ