ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικές αναφορές στη ΝΔ για την πρώτη «παρέμβαση» Μητσοτάκη

Θετικές αναφορές στη ΝΔ για την πρώτη «παρέμβαση» Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ικανοποίηση προκάλεσε στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ η πρώτη, ουσιαστικά, παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στα πηγαδάκια που στήθηκαν αμέσως μετά υπήρξαν θετικές αναφορές και για τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί σε αυτή τη φάση και κυρίως για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε με τις επιλογές του να «βάλει» στο παιχνίδι στελέχη από όλες τις «τάσεις» συνδυάζοντας το «νέο» με την «εμπειρία».

Διάχυτη ήταν και η ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στην ανάγκη αξιοκρατίας μέσα στο κόμμα αλλά και στην ενότητα της παράταξης. Θετική φαίνεται πως είναι και η αποτίμηση της συνάντησης του Προέδρου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πληροφορίες θέλουν τον πρώην Πρόεδρο να τόνισε στον κ. Μητσοτάκη πως θα έχει τη στήριξή του, ήταν σαφές όμως και κατά τη διάρκεια της συνάντησης πως δεν υπήρξε πρόταση να αναλάβει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, ρόλο που έτσι και αλλιώς δύσκολα θα αποδεχόταν.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ μέσα στην άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες.

Ικανοποίηση προκάλεσε στην ΚΟ της ΝΔ και η κατηγορηματική απόρριψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οποιασδήποτε συζήτησης για συναίνεση με την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου εκτιμά πως σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και για αυτό το κόμμα θα πρέπει να έχει ετοιμάσει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις εμπνέοντας τους πολίτες.

Πρώτο δείγμα γραφής θα πρέπει να αναμένουμε στη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ενώ όπως φάνηκε ψηλά στην ατζέντα θέλει να κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης συνδέοντάς την με ένα μικρότερο και πιο λειτουργικό κράτος.

Ουσιαστικά, ο κ. Μητσοτάκης στοχεύοντας στις παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας δεσμεύεται για ένα μικρότερο και φιλικό στους πολίτες κράτος, για αξιοκρατία, με ίσες ευκαιρίες για όλους και φυσικά για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ανάπτυξης.

Το επόμενο διάστημα στη ΝΔ θα παρακολουθούν πολύ στενά τις ενδεχόμενες εξελίξεις στον μεσαίο χώρο καθώς εκτιμούν πως πολύ σύντομα θα αρχίσουν και οι πρώτες μετεγγραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ