ΠΟΛΙΤΙΚΗ

X. Δήμας στο CNN Greece: Σύντομα τεχνολογικό πάρκο στην Ελλάδα

X. Δήμας στο CNN Greece: Σύντομα τεχνολογικό πάρκο στην Ελλάδα

Στην εξαγγελία του πρωθυπουργού στις προγραμματικές του δηλώσεις για δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας τονίζοντας ότι η υλοποίηση του έργου είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ότι έχουν γίνει ήδη τα πρώτα βήματα ενώ εξέφρασε την ελπίδα πολύ σύντομα να είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

«Είναι στις προτεραιότητές μας η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, τεχνολογικής πολιτείας και εντός της χώρας. Είναι κάτι το οποίο λείπει από τη χώρα, δεν σας κρύβω ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν είναι τυχαίο ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες συναντήσεις για να δούμε πώς μπορούμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Μελετάμε και παραδείγματα χωρών του εξωτερικού και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αρκετά καλό δρόμο για τον ένα μήνα που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση της χώρας. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ περαιτέρω όπως αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και ελπίζω ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε πιο χειροπιαστό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε παράλληλα ότι η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας σε αυτό της Ανάπτυξης, σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να διασυνδέσει το προϊόν της παραγώμενης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη η Ελλάδα να γίνει χώρα πιο φιλική για τις επενδύσεις από ο,τι είναι σήμερα ώστε να βελτιωθεί σταδιακά η καθημερινότητα των πολιτών με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Μίλησε μάλιστα ειδικότερα για τη σημασία της επανέναρξης των έργων στο Ελληνικό τόσο σε επίπεδο πρακτικό -για επαγγέλματα γύρω από την οικοδομική δραστηριότητα αλλά για τόνωση του ασφαλιστικού από την αύξηση των εισφορών - όσο και σε συμβολικό.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ