ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για άσυλο: Επιδιώκετε να φτιάξετε ένα «Πανεπιστήμιο Α.Ε.»

Κουτσούμπας για άσυλο: Επιδιώκετε να φτιάξετε ένα «Πανεπιστήμιο Α.Ε.»
INTIME / ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο και ειδικότερα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Επιδιώκετε την πιο άνετη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σας με το νομοσχέδιο που φέρατε προς ψήφιση στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η διάταξη για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου... Το είχατε κάνει σημαία στην προεκλογική σας εκστρατεία. Ξεκινάτε με το άσυλο γιατί πιστεύετε πως σας είναι πολύ εύκολο να καταργήσετε μια κατάκτηση του λαού. Σκοπός σας δεν είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας, αυτά τα επιχειρήματα είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας αντέτεινε στο επιχείρημα περί κατάργησης του ασύλου την αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει τα φαινόμενα του οργανωμένου εγκλήματος.

Είπε σχετικά:

«Δεν κάνατε τίποτε για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς, γιατί προφανώς αυτό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φίλων σας. Με τον τρόπο σας και τις πρακτικές σας μας λέτε ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις έχουν ανάγκη τον εργασιακό Μεσαίωνα».

«Η κατάργηση του ασύλου που προωθείτε επιδιώκει ένα φιμωμένο "πανεπιστήμιο Α.Ε.", στο οποίο θα κάνετε ό,τι θέλετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ