ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Η εμμονή σας για αστυνόμευση στο πανεπιστήμιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Η εμμονή σας για αστυνόμευση στο πανεπιστήμιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
INTIME / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Για εμμονικές αποφάσεις και ιδεοληψίες που αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα αναταραχή το ελληνικό πανεπιστήμιο κατηγόρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του διυπουργικού νομοσχεδίου

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε το θέμα των πανεπιστημίων «κρίσιμης σημασίας» και επανέλαβε το αίτημα που είχε απευθύνει στην Ολομέλεια για επαναφορά της νομοθετικής διάταξης που είχε ψηφιστεί το 2011 με διορθώσεις.

«Ζήτησα να υπάρξει μια ευρεία συναίνεση από τη Βουλή, ώστε να σταματήσει η ανομία και η βία στα ελληνικά πανεπιστήμια. Εμείς σας καλέσαμε, κύριε πρωθυπουργέ, να επαναφέρετε τη διάταξη του 2011 στη Βουλή διορθωμένη, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη παρέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου σε περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση των πρυτανικών Αρχών», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Απευθυνόμενη δε στον πρωθυπουργό, είπε: «Αυτό, όμως, που εσείς λέτε δεν είναι το ίδιο. Εσείς λέτε να υπάρχει γενική αστυνόμευση και εξισώνετε το δημόσιο πανεπιστήμιο με το δημόσιο χώρο και τις πλατείες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα και η βούληση. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή ως προς αυτό. Θέλετε να προχωρήσετε μόνος σας, κύριε πρωθυπουργέ;».

Η Φώφη Γεννηματά επέμεινε πως με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για το άσυλο, θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα. «Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και από το Σεπτέμβρη θα έχουμε νέα προβλήματα μέσα στα πανεπιστήμια», είπε.

«Να μη μετατραπεί ο πολιτικός λόγος σε ριάλιτι»

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της δευτερολογίας της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και με αφορμή τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, απευθύνθηκε στο πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, λέγοντας: «Θα σας παρακαλέσω, επειδή σας ψηφίσαμε με μεγάλη πλειοψηφία, να μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο πολιτικός διάλογος σε ριάλιτι».

«Ξέρουμε όλοι, όπως και όλος ο ελληνικός λαός πού σπούδασαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα και ο ρόλος μας εδώ είναι για να δώσουμε λύσεις», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ