ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τα έξοδα νοσηλείας του εθελοντή πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην Εύβοια

Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τα έξοδα νοσηλείας του εθελοντή πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην Εύβοια
ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και του Παύλου Πολάκη, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα, κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ τον τραυματία Κυριάκο Καρλαφτόπουλο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει πλήρως τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την πλήρη αποκατάσταση του εθελοντή πυροσβέστη.

Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Κικίλια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από το Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου...)»

«Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση», σημείωσε ο κ. Πολάκης.

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους ένα χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματα σας και τη μικροπολιτική», απάντησε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εγκαυματίας εθελοντής πυροσβέστης υποβλήθηκε με επιυτχία σε χειρουργική επέμβαση, σήμερα Πέμπτη, καθώς υπήρχαν εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού στο δεξί του χέρι από τα δάχτυλα έως τον αγκώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ