ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση της ΔΕΗ έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατομμύρια ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε:

«Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που έχει η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση… Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες».

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο… Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι» επανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εξήγησε δε, ότι η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης. Ενόψει, μάλιστα, της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, όπως είπε, δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες: ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα οποία εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προανήγγειλε μέσω του ίδιου σταθμού αναζήτηση ευθυνών όχι μόνο για την υπόθεση της ΔΕΗ αλλά και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ