ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλυψη στον Γραμματέα της Νεολαίας από ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Κάλυψη στον Γραμματέα της Νεολαίας από ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση
EUROKINISSI /ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Πλήρη κάλυψη στον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη μετά τον σάλο που προέκυψε με το ζήτημα της στελέχωσης θέσεων στο υπουργείο Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου από συγγενικά του πρόσωπα.

Αρχικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου με χθεσινή της παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο αλλά για μετακλητούς υπάλληλους, συμβούλους που κάθε υπουργός έχει δικαίωμα να έχει στο γραφείο του και οι οποίοι αποχωρούν με τη λήξη της θητείας του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega επιτέθηκε σε συγκεκριμένα Μέσα αλλά και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι» συμπορεύονται με τη διαπλοκή» με στόχο να πλήξουν το «ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο Ιάσωνας Σχοινάς - Παπαδόπουλος με δεύτερη επιστολή, επιχειρεί σε χαμηλότερο τόνο από την πρώτη επιστολή, να δώσει τη δική του εξήγηση σημειώνοντας ότι θεωρεί «προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας» και επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου που έχουν «ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία». Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη επιστολή του ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικαλεστεί το αγωνιστικό παρελθόν της οικογένειάς του λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις «σε κανέναν ρουφιάνο».

Ανησυχία στην Ευρώπη

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για τους διορισμούς με κομματικά κριτήρια καθώς θεωρούν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές έχουν άμεσες συνέπειες στις επενδύσεις αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, συσχετίζουν τις πρακτικές αυτές με τις αλλαγές επικεφαλής σε ανεξάρτητες Αρχές όπως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αλλά και το ζήτημα που προέκυψε με την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ