ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
INTIME

Συνάντηση στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συντονιστούν για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης από την Ολλανδία επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα, Τρίτη, με τον κ. Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ, Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις διαβουλεύσεις με την Ειδική απεσταλμένη του ΓΓ, Τζέϊν Χολ Λουτ και την πρόοδο που σημειώνεται σχετικά με τους Όρους Αναφοράς, στην κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και άκουσε και τις δικές του απόψεις.

«Καταγράφεται πλήρης ταύτιση θέσεων Κύπρου και Ελλάδας και συμφωνία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν όπως συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν μια διεξοδική συζήτηση, για τον πλήρη προγραμματισμό και συντονισμό των επόμενων βημάτων», αναφέρει ο εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ