ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο φαινόμενο των «κοπανατζήδων» υπουργών βάζει ο Κώστας Τασούλας

Τέλος στο φαινόμενο των «κοπανατζήδων» υπουργών βάζει ο Κώστας Τασούλας
ΙΝΤΙΜΕ/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τέρμα στο φαινόμενο των «κοπανατζήδων» υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο βάζει ο Κώστας Τασούλας

Η «συχνή-πυκνή» απουσία υπουργών από την αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με τα μέλη της να συμφωνούν πως εφεξής δεν θα γίνεται δεκτή η δικαιολογία που προβάλλεται περί «φόρτου εργασίας» και πως μόνη αιτιολογία θα αποτελεί η απουσία στο εξωτερικό. Κυρώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, θα δίνεται μια ευκαιρία στους υπουργούς να προσέλθουν μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ενημέρωσε ακόμη, πως στις 20 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η «ώρα του πρωθυπουργού».

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τη ΔΕΗ και μια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για την ΕΥΠ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προκειμένου μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η μια και μοναδική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 39 υπό αναθεώρηση άρθρα. Εξ' αυτών τα 33 κρίθηκαν αναθεωρητέα στην προηγούμενη προτείνουσα Βουλή με 151 ψήφους και απαιτούν 180 στην παρούσα, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα χρειαστούν 151 ψήφους.

Σε ό,τι αφορά στην επιστολή της γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη για τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο με αφορμή τηλεοπτικές δηλώσεις του για τα Εξάρχεια, ο κ. Τασούλας ενημέρωσε ότι συνομίλησε με τον βουλευτή της ΝΔ, απευθύνοντας του σύσταση να μην «δίνονται αφορμές για δηλώσεις που μπορούν να παρερμηνευθούν».

Σημείωσε πάντως, πως ανάλογη σύσταση έχει απευθυνθεί και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, ο οποίος -όπως είπε- αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του των προσώπων – επισκεπτών που συνόδευε στους αστυνομικούς της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ