ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όχι στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Τσίπρας: Όχι στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο
Στιγμιότυπο από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η Δυτική Αττική πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αθήνας», σημειώνει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας την πρόθεση κατασκευής σωφρονιστικού καταστήματος στον Ασπρόπυργο.

«Η μεταφορά των φυλακών εκτός των πόλεων και του αστικού ιστού αποτελεί μια θετική διεθνή τάση και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

«Η φημολογούμενη μεταφορά τους στη Δυτική Αττική αποτελεί την ωμή συνέχεια μιας πολιτικής δεκαετιών που θέλει την περιοχή έναν τόπο που η κεντρική εξουσία ξεφορτώνει κάθε οχλούσα και επιβαρυντική δραστηριότητα και εγκαταστάσεις, θεωρώντας προφανώς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής πολίτες δεύτερης κατηγορίας», προσθέτει.

«Είναι ήδη τόσα πολλά και τέτοια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπρόπυργου, προβλήματα περιβαλλοντικά, χωροταξικά, εγκληματικότητας, ώστε η μεταφορά, το ξεφόρτωμα και των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή ξεχειλίζει το ποτήρι», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να σκέφτονται τη Δυτική Αττική κάθε φορά που πρέπει να απαλλάξουν περιοχές της Αθήνας, των βορείων, νοτίων και ανατολικών προαστίων της από επιβαρυντικές εγκαταστάσεις, ας αρχίσουν να σκέφτονται πώς μπορούν να ανακουφίσουν τη Δυτική Αττική από τα ήδη πολλαπλά προβλήματα και στρεβλώσεις», προσθέτει.

Τέλος ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η συνολική ανάταξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί «στα αποτελέσματα του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Αττικής, μέρος των οποίων είχαν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασπρόπυργο, η διάθεση τμήματος του παράλιου μετώπου στο λαό της Ελευσίνας και η διακοπή έρευνας εξόρυξης βωξιτών στα Γεράνεια όρη».

Θεοδωρικάκος: Υλοποιούμε το όνειρο γενεών για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Βεβαιότητα ότι «το όνειρο πολλών γενεών» για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό «θα το δούμε να γίνεται πράξη», όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνάντηση που είχε με τον νέο δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χουρσαλά.

«Η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και έχουν συνδράμει όλες οι κυβερνήσεις σε αυτόν τον τομέα όπως έχουν συνδράμει και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Αλλά αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού, ο κ. Χουρσαλάς έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου, η έλλειψη σχολικών αιθουσών, η έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας, το ζήτημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό και το πρόβλημα παραβατικότητας στο Σχιστό, ενώ για την απομάκρυνση τω φυλακών, έκανε λόγο για πάνδημο αίτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ