ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στον Γερουλάνο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στον Γερουλάνο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατά την οποία δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις αξίες του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε και πως τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, άσκησε κριτική στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εφάρμοσε μια στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν η στρατηγική που απέτυχε, που έλεγε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε. Άρα, η στρατηγική απέτυχε. Και απέτυχε διότι δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε κόσμο που έφυγε προς την ΝΔ με ένα "ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ" κλίμα, δεν καταφέραμε να φέρουμε πίσω κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταφέραμε να σηκώσουμε κόσμο από τον καναπέ που ήταν απογοητευμένος», δήλωσε.

«Άρα, για μένα όποιος ακολουθήσει ένα πραγματικά δημοκρατικό συνέδριο με μια διάθεση σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης, με μια διάθεση δημιουργίας τότε δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Θέματα ηγεσίας τίθενται όταν επιμένεις να κάνεις το ίδιο λάθος και να ελπίζεις σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Επίσης, επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3η Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα», κάτι που όπως είπε δεν έγινε.

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, «οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι».

«Όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ