ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο CNBC: Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι τεράστια ζημιά για όλους μας

Τσίπρας στο CNBC: Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι τεράστια ζημιά για όλους μας
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Burhan Ozbilici

Για τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία μίλησε εκτενώς ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.  

Για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια «άτακτη» έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο Στιβ Σέτζγουικ του CNBC, κάνοντας λόγο για ανυπολόγιστο αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές οικονομίες, στο πλαίσιο του φόρουμ Ambrosetti, που πραγματοποιείται στην Ιταλία.

«Θεωρώ πως η ζημιά θα είναι τεράστια για όλους μας. Σίγουρα, πρώτα απ' όλα για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους κατοίκους του, αλλά όχι μόνο για εκείνους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως το χείριστο σενάριο του «διαζυγίου» μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα ήταν καταστροφικό κυρίως για την εργατική τάξη και τους περισσότερο ευάλωτους της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Δεν είναι λαϊκισμός να παλεύεις για τα δικαιώματα των πολιτών σου, ούτε να μάχεσαι για να βρεις μια τίμια συμφωνία με τους εταίρους σου. Αυτό είναι δημοκρατία, δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τον λαό σου στο μίσος, να διχάζεις τους ανθρώπους και να παλεύεις χωρίς ένα στόχο για ρεαλιστικές αποφάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ