ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για την εξαφάνιση των αντιαρματικών

Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για την εξαφάνιση των αντιαρματικών
ΙΝΤΙΜΕ

Η υπόθεση του εξαφανισμένου στρατιωτικού υλικού στη Λέρο πήρε πολιτικές διαστάσεις, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν κατηγορίες για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Τα βασικά ερωτήματα από πολιτικής σκοπιάς είναι:

  • Πότε έγινε η κλοπή;
  • Ποιοι ευθύνονται δια των παραλείψεων τους;

Στο διωκτικό πεδίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί επί τόπου τις έρευνες. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει από μέσα.

Να σταματήσει η σπέκουλα

Το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας στο briefing άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα: «Το ζήτημα το ανέδειξε αυτή η Κυβέρνηση, κάνοντας στην παράδοση-παραλαβή τη σχετική απογραφή, ώστε να διαπιστωθεί ότι έλειπε υλικό. Εφόσον οι πρώτες ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος στην καταγραφή, αλλά μια απώλεια που προέρχεται από αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης με χρήση και στρατιωτικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει προανάκριση».

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι: «Σημασία, λοιπόν, για τον πολίτη και για το αίσθημα ασφάλειας, είναι να ξέρει ότι έχει μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. Και όταν υπάρχουν προβλήματα να κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει γρήγορα».

Και κατέληξε: «Επίσης, για όσους αναφέρονται στο θέμα, με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας, θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο».

Όχι στη μικροπολιτική εκμετάλλευση

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Παρακολουθούμε με ανησυχία κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να προσδώσουν πολιτικές διαστάσεις στην εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού σε ναυτική μονάδα στη Λέρο».

«Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει τις στρατιωτικές και ανακριτικές αρχές στο έργο τους για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του εν λόγω υλικού. Κάθε άλλη απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης συνιστά δείγμα πρωτοφανούς ανευθυνότητας σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ