ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Metron Analysis, το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα, ενώ την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά. Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Σε ό,τι αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Οικονομία 26%
  • Ανεργία 24%
  • Προσφυγικό 13%
  • Ιατρική 6%
  • Παιδεία 5%

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το 38%. Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με 34%, ενώ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, συγκεντρώνει ποσοστό 33%.

Σύμφωνα με τη έρευνα της Metron Analysis, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του Αλ. Τσίπρα, ενώ το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ