ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε γενικά καλό κλίμα, αλλά χωρίς να προκύψει κάτι το συγκεκριμένο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας που δημιουργεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε στην παρατεταμένη ύφεση, στην απώλεια επενδύσεων και στην αδυναμία προσέκλυσης νέων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το θέμα της κομματικής, όπως είπε, διάβρωσης του κράτους και των θεσμών και πρότεινε μία εκ βάθρων θεσμική μεταρρυθμιση την οποία όπως είπε, χρειάζεται η χώρα, με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ, ότι αυτή τη στιγμή αδίκως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ενα βαρύ λογαριασμό που προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Για το ΕΣΡ τόνισε πως υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων έτσι ώστε να αποκτήσει τον απαραίτητο βαθμό ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αν αυτό συμβεί ανοίγονται ουσιαστικές προοπτικές για άρση της παρούσης εκκρεμότητας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επεσήμανε πως το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο ήδη έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στην ΕΕ.

Οσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εφόσον υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις που θα βασίζονται σε θέσεις που είχε ο ίδιος παρουσιάσει ως υπουργός, τότε ενδέχεται σε συγκεκριμένα σημεία να υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και είχε μια περιεκτική ενημέρωση για το προσφυγικό και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου:

«Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι βασική προυπόθεση για να συζητάμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξεις και εσύ. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά χωρίς τον λαικισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ