ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 33 βουλευτών ΝΔ στον πρωθυπουργό για διορισμούς συγγενών και φίλων

Ερώτηση 33 βουλευτών ΝΔ στον πρωθυπουργό για διορισμούς συγγενών και φίλων
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ζήτημα νομιμότητας των πράξεων διορισμού συγγενών έως και β’ βαθμού μελών της κυβέρνησης σε κρατικές θέσεις θέτει η ΝΔ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς συγγενικών προσώπων και φίλων του γραμματέα της νεολαίας τους ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνα Σχοινά Παπαδόπουλου ως μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους με μισθούς διευθυντών υπουργείων.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» αναφέρουν με ερώτηση τους προς τον πρωθυπουργό 33 βουλευτές της ΝΔ με πρώτους υπογράφοντες τους Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη και θυμίζουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε «θεσμοθετήσει περιορισμούς αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης των οργανικών μονάδων των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών) και είχε θεσπίσει την απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών) που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα πολιτικά τους γραφεία».

Οι βουλευτές της ΝΔ μιλούν για προσπάθεια κατάληψης του κράτους, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του Ιάσωνα Σχοινά-Παπαδόπουλου αναδεικνύει μόνο ανηθικότητα, κυνισμό και ιδεοληψία. «Γίνεται τώρα σαφής ο λόγος για τον οποίο από την άνοιξη του 2015 σταμάτησε η ανάρτηση του τεύχους Γ’ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ακόμη και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, αφού στο εν λόγω τεύχος δημοσιεύονται υποχρεωτικά όλες οι αποφάσεις διορισμών σε κρατικές θέσεις. Καθίσταται τώρα πιο δύσκολη η αναζήτηση των πράξεων αυτών», αναφέρουν.

Στην ερώτηση τους προς τον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ζητούν μεταξύ άλλων απαντήσεις για το πόσες είναι οι θέσεις των μετακλητών στην κυβέρνηση, πόσα άτομα υπηρετούν σε θέσεις μετακλητών και ποια η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη της μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ