ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Για τις 24 Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται στη συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά από σημαντικές επαφές κατά την συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μεταξύ όσων θα δει θα είναι και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συνάντηση να έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένης της επιθετικής ρητορικής που ακολουθεί η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγες μέρες, έστειλαν σαφή μηνύματα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα στις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ