ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να ολοκληρωθεί σύντομα αξιολόγηση» είπε ο Α. Τσίπρας σε Μοσκοβισί-Γκάμπριελ στο Νταβός

«Να ολοκληρωθεί σύντομα αξιολόγηση» είπε ο Α. Τσίπρας σε Μοσκοβισί-Γκάμπριελ στο Νταβός
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός. 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Επίσης, συζητήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, και εδώ ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, κ. Λούκα Βινσεντίνι.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη εναλλακτικής διεξόδου στην Ευρώπη από την πολιτική της λιτότητας, η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των οικονομικών θεσμών, και η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων δήλωσε στον κ. Τσίπρα τη σταθερή της θέση για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για το σκοπό αυτό, αντιπροσωπία της της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αθήνα.

Διάβαστε ακόμα:

Νταβός: Κυπριακό, ενέργεια και χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα - Μπάιντεν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ