ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Το διεθνές δίκαιο όπλο μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Βαρβιτσιώτης: Το διεθνές δίκαιο όπλο μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Το διεθνές δίκαιο ως όπλο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα προκρίνει η κυβέρνηση, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να κρατά χαμηλούς τόνους. 

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τον καθορισμό της ΑΟΖ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως «πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο, γιατί δεν αρκούν ούτε κανόνια, ούτε υποβρύχια, ούτε αεροπλάνα, καθώς οι αριθμητικοί συσχετισμοί δεν είναι πάντα προς το δικό μας όφελος».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απέρριψε την κριτική περί διγλωσσίας που αποδίδεται στην κυβέρνηση σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά.

«Δεν γίναμε υπέρμαχοι μιας κακής συμφωνίας, αλλά θέλουμε να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση όλων των συμβόλων που προσβάλλουν την μακεδονική μας κληρονομία και την ιστορία μας», είπε, μιλώντας για συστηματική παραβίαση της από τη γειτονική χώρα.

Επανέλαβε τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν κυρωθεί η συμφωνία, δεν θα μπορεί να ακυρωθεί και τόνισε ότι ως χώρα πρέπει αξιοποιήσουμε τη θέση μας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι για την βελτίωση επιμέρους στοιχείων που αφορούν τα προϊόντα μας, τις επιχειρήσεις μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ