ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιωπή Τσακαλώτου για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Σιωπή Τσακαλώτου για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε η αντιπολίτευση, στη Βουλή, για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για όσα περί «plan Χ» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πυρά από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ο υπουργός Οικονομικών τήρησε στάση σιωπής.

Την ίδια ώρα, τη γραμμή φάνηκε να δίνει ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας που σε αντίθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πήρε θέση, λέγοντας πως η κυβέρνηση είχε εναλλακτικό πλάνο για την έξοδο από την κρίση.

«Και πλάνα B και πλάνα C είχε για να ξεφύγει από την κρίση, αλίμονο αν δεν υπήρχαν από την κυβέρνηση για να απαντήσει στους εκβιασμούς των δανειστών», είπε και πρόσθεσε πως αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές από τον πρωθυπουργό.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επανέφερε το αίτημά της για εξεταστική επιτροπή από το 2000 με τον Μάκη Βορίδη από τη ΝΔ να συμφωνεί, εστιάζοντας ωστόσο, στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, «βόμβα» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη η Άννα Ασημακοπούλου από τη ΝΔ που αναρωτήθηκε εάν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού τα στικάκια και οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup. «Τα στικάκια καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για να μαγνητοφωνείς, παρά για να κρύβεις τις λίστες Λαγκάρντ», σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

«Κυνικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βαρουφάκη ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ για «απίστευτες» δηλώσεις μίλησε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, χαρακτηρίζοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη «απίθανο
τύπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ