Σημαντικές επαφές και στο σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Πηγή: ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σημαντικές επαφές περιλαμβάνει και το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στις 09:40 το πρωί (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αμέσως μετά και, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο κ.  Μητσοτάκης θα συναντηθεί -λίγο μετά τις 10:00 το πρωί- με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στην Αστόρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η διμερής συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (στις 12:30 τοπική ώρα) με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι. Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους Εβραϊκών οργανώσεων.

Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ στις 15:30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Διαβάστε επίσης