ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις για τον επανυπολογισμό των συντάξεων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

«Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων», τονίζει η τομεαρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:

- Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ.
- Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.
- Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά, καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.

«Ενδεχομένως η ΝΔ να μη συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να έχει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ