ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για τις παράνομες ενέργεις της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη -  Αναστασιάδη για τις παράνομες ενέργεις της Τουρκίας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη νέα, παράνομη επέμβαση της Τουρκίας, σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την εξελισσόμενη νέα παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στο αδειοδοτημένο τεμάχιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποφάσισαν για συντονισμένες ενέργειες και διαβήματα τόσο προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη προς αντιμετώπιση της εξελισσόμενης παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη ότι συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα η στενή συνεργασία και ο απόλυτος συντονισμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τη συνέχιση της στενής συνεργασίας και τον συντονισμό ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα, είχε επισημάνει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωσή του, για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ