ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσπάει η Μάγδα Φύσσα στην απολογία Αλεξόπουλου: «Το δικό μου το παιδί γιατί το σκοτώσατε;»

Ξεσπάει η Μάγδα Φύσσα στην απολογία Αλεξόπουλου: «Το δικό μου το παιδί γιατί το σκοτώσατε;»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κάθε εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες στελεχών της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ο πρώην βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης που διεξαγόταν για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο έμπορος ζωοτροφών από τη Λάρισα, απολογούμενος σήμερα, κατά τη διάρκεια της δίκης, δήλωσε αθώος.

«Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου», είπε.

Ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως «το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του».

«Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» είπε προσθέτοντας ότι «στα "πηγαδάκια" όλοι ήταν σκεπτικοί».

Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.

Πρόεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.

O Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της, προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό,τι μπορώ από αυτά.

Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η ανεξαρτητοποίησή του ήρθε όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα.

«Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ.

Τόνισε δε πως υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα» δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα».

Κατηγορούμενος: Με έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με το μιλιταρισμό.

Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;

Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της Χ.Α. σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι το όνομά του «πέρασε» στο ψηφοδέλτιο χωρίς την συγκατάθεση της κεντρικής επιτροπής, ενώ τις γραμμές του κόμματος τις έμαθε από τις εφημερίδες της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος: Το θεωρείτε λογικό ότι γνωρίσατε το γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;

Κατηγορούμενος: Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεγήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ