ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βρούτση - Κατσώτη για εργασιακά

Κόντρα Βρούτση - Κατσώτη για εργασιακά
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΚΚΕ προκαλούν οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που αφορούν στα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

«Πιστεύουμε στον ανόθευτο, ανεξάρτητο και υγιή συνδικαλισμό, το ηλεκτρονικό μητρώο είναι τομή υπέρ των εργαζομένων», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Βρούτσης και επεσήμανε πως το συζητούμενο νομοσχέδιο προβλέπει ηλεκτρονικό μητρώο, ενώ βάζει ένα τέλος στα σωματεία- σφραγίδες. Καταλόγισε δε, υποκρισία στην αντιπολίτευση.

«Ποιος είναι υπέρ των εργαζομένων και ποιος είναι ευαίσθητος δεν το παραχωρούμε σε κανέναν», είπε, προσθέτονας ότι η φιλελεύθερη αντίληψη θα δώσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τους μισθούς.

Τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ. «Θέλετε να τσακίσετε τους εργαζόμενους», είπε σε υψηλούς τόνους ο Χρήστος Κατσώτης.

Σε ότι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, ο κ. Βρούτσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που είχε ψηφίσει το 51% για την πραγματοποίηση της και πως η σημερινή κυβέρνηση διευρύνει αυτή την δυνατότητα με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να ψηφίζουν οι πολλοί και όχι μια απεργία να την επιβάλλουν τα συνδικαλιστικά σωματεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ