ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Με βάση τους βαθμούς θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά

Κεραμέως: Με βάση τους βαθμούς θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι μαθητές χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη ρύθμιση που έφερε προς ψήφιση για την αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων

Η Νίκη Κεραμέως αναπτύσσοντας στη Βουλή την τροπολογία που επαναφέρει στους άριστους τη σημαία στις παρελάσεις, επεσήμανε πως επιδίωξη είναι η μετάδοση προς κάθε κατεύθυνση του μηνύματος ότι «προκρίνεται η προσπάθεια έναντι της τύχης κι ότι αξίζει να επιδιώκουν οι μαθητές να βελτιώνονται αντί να εύχονται να κληρωθούν».

«Πρόκειται για κίνηση πρωτίστως συμβολισμού, με σκοπό την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους», είπε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε πως για την κυβέρνηση είναι άλλο πράγμα η ισότητα και άλλο η ομοιότητα. «Οφείλουμε ως Πολιτεία να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια, την προσπάθεια του καθενός να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό» ανέφερε και έκανε λόγο για αγώνα που δίνει η κυβέρνηση έναντι της ισοπέδωσης.

Ελιτισμό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά δεν ειναι υποψήφιοι καταναλωτές για να έχει σημασία εάν κάποιος πήρε 9,9 ή 9,5.

Η ρύθμιση που προβλέπει ότι στις παρελάσεις τη σημαία στη Στ΄ Δημοτικού θα κρατούν οι μαθητές με το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα ισχύσει απο φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ