ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρόεδρος της Βουλής επιλέγει να ευθυγραμμιστεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρόεδρος της Βουλής επιλέγει να ευθυγραμμιστεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση
INTIME NEWS

«Πυρά» εναντίον του Κώστα Τασούλα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Προέδρου της Βουλής ότι «επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας» και να «μην αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη». 

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται μετά τις δύο επιστολές του κ. Τασούλα προς τον Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα της εξαίρεσης των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Στην πρώτη επιστολή, ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει αναρμοδιότητα για την εξαίρεση ενώ στη δεύτερη ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει τους αντικαταστάτες των δύο βουλευτών.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και συμπληρώνει:

«Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ