ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κάιρο ο Δένδιας μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Στο Κάιρο ο Δένδιας μετά τις τουρκικές προκλήσεις
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των αυριανών συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Αθήνα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της στη Λιβύη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας άμεσα, ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση απέλασής του.

Η Αθήνα έχει επιστρατεύσει τις τελευταίες ώρες όλα τα διπλωματικά της «όπλα», με στόχο τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ήδη από χτες, ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, άλλωστε, να θέσει το ζήτημα κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο αλλά και να το συζητήσει σε δείπνο εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως έγινε γνωστό χτες, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ