ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση-πρόκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα για τη 17Ν

Δήλωση-πρόκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα για τη 17Ν
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας (φωτό αρχείου) Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα ότι «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου».

Μιλώντας στον Βήμα FM για την ματαίωση της βασισμένης στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Ισορροπία του Nash», ο Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε πως «οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική... Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα λεγόμενά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως τα μέλη της 17 Νοέμβρη «είχαν μια διαφορετική αντίληψη δηλαδή, αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις, για κάποια συγκεκριμένα άτομα-κόμβους για να δημιουργήσουνε μια ταραχή, να ξεσηκωθούνε οι μάζες να πάρουν την εξουσία», προσθέτοντας «απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική... Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Ερωτηθείς αν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία ο Μάκης Μπαλαούρας απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «είναι καταδικασμένα αυτά. Μα, πρέπει να κάνουμε κάποιες διαφορές. Διότι, η φασιστική ιδεολογία έχει μία εξολοθρευτική, μαζική αντίληψη των πραγμάτων».

Όσον αφορά την επίμαχη θεατρική παράσταση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάζουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ