ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Η Κρήτη υπάρχει και δεν παίζει κανείς μαζί της

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Η Κρήτη υπάρχει και δεν παίζει κανείς μαζί της
INTIME

Την πεποίθηση ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα πράγματα με το όνομά τους» κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα είναι μια συνάντηση που θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είπε: «Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή. Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Έχουμε δεδικασμένα.

Επίσης πρόσθεσε:

«Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη. Και υπάρχει η Κρήτη και είναι και ‘αστακός’. Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς».

Σχολιάζοντας τις προσδοκίες από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καθώς το ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία.

«Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στην Ευρώπη. Είναι μια συνεχής και αέναη διαπραγμάτευση και πρέπει να συνεχιστεί με τα όπλα της Ελλάδος τα διπλωματικά της όπλα πάνω στο τραπέζι που είναι πολλά και όχι λίγα».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ