ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννας και στις ανασφάλιστες μητέρες

Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννας και στις ανασφάλιστες μητέρες
INTIME

Διευκρινίσεις αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας αλλά και το κοινωνικό μέρισμα έδωσε την Πέμπτη η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες, ενώ θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη κατά τον τοκετό και η δεύτερη έξι μήνες μετά. Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ύψος των δόσεων, τα σενάρια είναι να δίνονται 1.500 και 500 ευρώ ή 1.000 και 1.000, ανά δόση.

Ερωτηθείσα αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων, ώστε να «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός, που σημείωσε ότι θα δίνεται καθολικά με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός.



Για το το κοινωνικό μέρισμα

Όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες της», αναμένονται μέσα στη μέρα ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

Τέλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επιδοματικής πολιτικής, λέγοντας ότι είναι το δημογραφικό και τα άτομα με αναπηρία, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει ενημέρωση από το υπουργείο για τις πολιτικές του επόμενου διαστήματος, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ