ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Τον επόμενο μήνα το σχέδιο εκρίζωσης των δικτύων διακινητών

Κουμουτσάκος: Τον επόμενο μήνα το σχέδιο εκρίζωσης των δικτύων διακινητών
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση σχέδιο για το πώς η Ευρώπη θα γίνει αποτελεσματικότερη στο θέμα της εκρίζωσης των δικτύων διακινητών. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο, η Ελλάδα είναι έτοιμη και καλά προετοιμασμένη ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το ευρωπαϊκό άσυλο και τη μεταναστευτική πολιτική.

«Με τις προτάσεις μας θέλουμε να ενισχύσουμε τις διαπραγματευτικές θέσεις της χώρας μας ενόψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου από τη νέα Επιτροπή», ανέφερε και επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στον τομέα αυτό.

«Μιλάτε εσείς για αναποτελεσματικότητα, όταν είναι εμπεδωμένη πεποίθηση ότι αποτύχατε, όταν κάνατε μόλις 1700 επιστροφές σε τρία χρόνια;», σχολίασε μάλιστα, απαντώντας στην κριτική του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του, εξέφρασε φόβους ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει συζήτηση για εγκαταστάσεις κέντρων σε ακατοίκητα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ