ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιπλέον κινήσεις καλής θέλησης από τον Θεοδωρικάκο στην ψήφο των αποδήμων

Επιπλέον κινήσεις καλής θέλησης από τον Θεοδωρικάκο στην ψήφο των αποδήμων
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σε περαιτέρω κινήσεις καλής θέλησης προκειμένου να καμφθούν και οι τελευταίες ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο των ομογενών προχωρά η κυβέρνηση

Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους προανήγγειλε δύο επιπλέον βελτιώσεις με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου και των άρθρων του. Ειδικότερα, θα προχωρήσει στη μείωση από 10 σε 8 χρόνια την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διακομματική Επιτροπή θα είναι ο εισηγητής επί των ενστάσεων. Όπως διευκρίνισε παρουσιάζοντας τις αλλαγές στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο Συνήγορος του Πολίτη δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά στη συμμετοχή των αποδήμων στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, θα είναι τουλάχιστον τρεις (1/5).

«Κανείς δεν έχει κανένα επιχείρημα καταψήφισης», σχολίασε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα υπερψηφίσει και όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία συμφωνεί. Στα υπόλοιπα άρθρα αναμένεται να δηλώσει "παρών".

Κατά συνέπεια, το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους αναμένεται να συγκεντρώσει ρεκόρ 291 θετικών ψήφων. Καταψηφίζει μέχρι στιγμής το ΜέΡΑ 25, το οποίο ωστόσο, θα στηρίξει τα άρθρα με τα οποία συμφωνεί.

«Η ψήφιση του έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και απηύθυνε νέα έκκληση να μην λείπει κανείς από αυτή την ιστορική στιγμή. Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι προ ολίγου τον συνεχάρη στα υπουργικά έδρανα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ