ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Απογειώσαμε Mirage στο Αιγαίο, «όχι» ηττοπάθεια έναντι της Τουρκίας

Παναγιώτοπουλος: Απογειώσαμε Mirage στο Αιγαίο, «όχι» ηττοπάθεια έναντι της Τουρκίας
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μήνυμα με αποδέκτες όλους όσοι «περνούν» κλίμα ηττοπάθειας στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων που βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή εξαιτίας της προκλητικότητας της γείτονος, έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Κατά πληροφορίες, την Τρίτη η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε 38 F-16 και Mirage, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος.

«Να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία σε μια προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να προσθέσει πως κάτι τέτοιο θα ήταν «μεγάλο λάθος».

Επεσήμανε πως στην Τουρκία δημιουργείται «προπαγάνδα κλίματος υπεροχής κι όχι ηττοπάθειας» και πως «δεν προσφέρουμε στη χώρα με προπαγάνδα κλίματος ηττοπάθειας».

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση των Mirage είπε ότι αυτά βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα. Σχολίασε μάλιστα, πως «χθες, "σηκώθηκαν" αρκετά από αυτά, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, και με αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσαν ένα ακόμα μάθημα στην τουρκική Αεροπορία».

Αναφερόμενος τέλος, αναβάθμιση των 84 F-16 (4ης γενιάς) σε έκδοση "Viper" είπε ότι το πρώτο αεροσκάφος είναι ήδη έτοιμο για αποσυναρμολόγηση, και ότι το συνολικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί έως το 2027. Όπως η είπε, στο πρόγραμμα συμμετέχει η ελληνική εγχώρια βιομηχανία, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και τα επόμενα αεροσκάφη, 5ης γενιάς.

Όπως είπε, «αν μένεις στο ίδιο σημείο κι εκείνος εξοπλίζεται, τότε στο συνολικό ισοζύγιο μένεις πίσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ