ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιμάτη: Ανακάλεσα και ανακαλώ, δεν ήταν σκοπός μου να προσβάλω

Κασιμάτη: Ανακάλεσα και ανακαλώ, δεν ήταν σκοπός μου να προσβάλω
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη, στο Facebook που περιείχε το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», παρά το γεγονός ότι με δήλωσή της χθες, Πέμπτη, ζήτησε συγγνώμη για την αναφορά της.

 

«Η ανάρτησή μου δεν αφορούσε ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά την αστυνομία» τόνισε η ίδια και έκανε λόγο για μια διαδεδομένη ρήμα, «η χρήση της οποία δεν είχε στόχο να θίξει τους αστυνομικούς», είπε η βουλευτής Β' Πειραια του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Στην επιστολή μου στην ΠΟΑΣΥ είπα ότι λυπάμαι για τη χρήση που έκανα και την παρεπόμενη ερμηνεία της. Δεν την είπα για να θίξω τους αστυνομικούς, την ανακάλεσα και την ανακαλώ γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ τους έχει προσβάλει και δεν ήταν ο σκοπός μου», συνέχισε.

«Η ανάρτηση μου δεν αφορούσε ούτε υποκειμενικά ούτε αντικειμενικά την αστυνομία».

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Β' Πειραιά -κάτω από ένα screenshot από το δελτίο της ΕΡΤ- στο οποίο αναγραφόταν λανθασμένα η Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το επίμαχο σχόλιο:

«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Μάλιστα η κυρία Κασιμάτη επανήλθε με νέο σχόλιο, τονίζοντας ότι αστειευόταν και επιτέθηκε στην «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ.

kasimati sxolio


Ο πρόδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος, ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την ικανοποίησή του από τη συγγνώμη της κ. Κασιμάτη, τονίζοντας ότι «ήρθε πολύ αργότερα και μετά από πιέσεις».

Ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε ότι μετά την μήνυση της ΠΟΑΣΥ, χιλιάδες αστυνομικοί προχωρούν σε μεμονωμένες αγωγές κατά της βουλευτού. «Είμαστε αηδιασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος και τόνισε:

«Έχουμε παιδιά που πάνε στο σχολείο. Οι χιλιάδες νεκροί αστυνομικοί έχουν πίσω τους οικογένειες».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ