Πέτσας: Η συμπεριφορά του Ερντογάν τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση
Πηγή: ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Τη θέση πως η συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα ότι υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας «από παντού».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε -δηλαδή την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως:

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Πέτσας.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράλληλα «ευκαιρία για την ελληνική πλευρά» το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.

Μίλησε για μια «σημαντική συζήτηση» τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους που θα είναι «ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερικών πολιτική και τις επενδύσεις».

Την ίδια ώρα, όπως είπε, η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με την ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

«Τα καλά νέα στην οικονομία θα έρχονται σταδιακά»

Ερωτηθείς για την οικονομία, ο κ. Πέτσας επανέλαβε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού:

«Τα καλά νέα στην οικονομία θα έρχονται σταδιακά, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός».

Σημείωσε ότι το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά από τη φετινή και πως θα έχουμε καλά νέα για τα πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, τόνισε ότι θα στηρίζονται οι πιο ευάλωτοι με μόνιμο τρόπο και όχι με προεκλογικό, μικροπολιτικό τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης