ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίο δεν μπορεί να κερδίσει

Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίο δεν μπορεί να κερδίσει
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Την εκτίμηση ότι η Άγκυρα κινείται εκτός πλαισίου με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, αν μετά την περιοδεία του στις αραβικές χώρες δίνεται από καλύτερη θέση η προσπάθεια της Αθήνας για να ακυρωθεί το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει».

Παρά ταύτα, υπογράμμισε, «εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Κατά τα λοιπά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε τη σύγκληση της Τριμερούς Συνόδου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, κάτι που, όπως είπε συμφώνησε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι.

«Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρχει συνέχεια με την Ιταλία, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε καταφατικά και σημείωσε: «Αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ