ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση της Άγκυρας για τον εμπρησμό του ΙΧ Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

Έντονη αντίδραση της Άγκυρας για τον εμπρησμό του ΙΧ Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ/INTIME

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε σήμερα η Άγκυρα για τον εμπρησμό τα ξημερώματα της Δευτέρας του αυτοκινήτου του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την Αθήνα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι δράστες να λογοδοτήσουν.

 

«Καταδικάζουμε έντονα τον εμπρησμό του ιδιωτικού αυτοκινήτου του διπλωμάτη μας στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ασκόι, για το περιστατικό της 23ης Δεκεμβρίου.

Κάνοντας λόγο για «σοβαρό περιστατικό», το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει: «Δυστυχώς, τέτοια γεγονότα κατά του διπλωματικού προσωπικού μας στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια».

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τις αποστολές και το προσωπικό μας, να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να τους τιμωρούν όπως τους αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι εμπρηστικές επιθέσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ελλάδα, ενώ όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Άγκυρα και Αθήνα βρίσκονται σε περίοδο έντασης εξαιτίας της ενεργειακής εκμετάλλευσης της Ανατολικής Μεσογείου και τις θαλάσσιας συμφωνίας που υπέγραψαν Τουρκία - Λιβυη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ