ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στη νέα ομάδα ΔΙΑΣ - Μήνυμα στήριξης Χρυσοχοΐδη

Ο Μητσοτάκης στη νέα ομάδα ΔΙΑΣ - Μήνυμα στήριξης Χρυσοχοΐδη
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυνομίας, στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η παρουσία του πρωθυπουργού έχει διπλό μήνυμα στήριξης της αστυνομίας και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνέντευξή του στο Βήμα ο πρωθυπουργός είχε πει σχετικά:

«Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την Αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους. Και οι φοιτητές ζητούν να μην κάνουν κουμάντο οι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια. Σε αυτό δεσμευτήκαμε ως αντιπολίτευση και αυτό κάνουμε ως κυβέρνηση».

Προσέθεσε δε ότι:

«Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μια οργανωμένη πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα, δεν ασκείται από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Όμως, πάνω σε αυτή τη βασική αρχή στηρίχθηκαν οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες από τότε που, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ο Μαξ Βέμπερ μίλησε για το μονοπώλιο της βίας που ασκεί το κράτος. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες πολιτείες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση στην πολιτική μου για την εφαρμογή του νόμου. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μη βλέπουν αυτή την απλή πραγματικότητα. Να πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά και να μην βλέπουν την συνολική εικόνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ