Γεννηματά: Στον «αέρα» 400.000 εργαζόμενοι με ευθύνη της κυβέρνησης
Πηγή: INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα εργασιακά άσκησε την Τρίτη η πρόεδρος του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά,  υποστηρίζοντας πως «οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία».

«Το 2020 δεν ξεκίνησε καλά για τους εργαζομένους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ξεκινά με απολύσεις στον ΟΤΕ και 400.000 εργαζόμενους, σερβιτόρους και ντελιβεράδες, στον "αέρα"», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις της στη Χαριλάου Τρικούπη με αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η ίδια δεσμεύτηκε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, φέρνοντας τα αιτήματά τους προς συζήτηση, στη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν απεργία διαρκείας από τις 21 Δεκεμβρίου, «ενάντια στις καταχρηστικές απολύσεις και την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τη διοίκηση του Ομίλου», όπως υποστηρίζουν.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στον ΟΤΕ, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «η υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε ενίσχυση της προοπτικής της εταιρείας».

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά, να μην παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή. Είναι δική της νομοθεσία που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία», ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Επιπλέον, μίλησε για εμπαιγμό σε βάρος των ανέργων της Thomas Cook, με την καθυστέρηση εφαρμογής των στοιχειωδών μέτρων που νομοθετήθηκαν, και τόνισε πως στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.

Διαβάστε επίσης