ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπακογιάννης: Διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου

Κώστας Μπακογιάννης: Διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας προς όφελος των δημοτών της Αθήνας αποτελεί η υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων  (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) στέλνοντας το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι «σημασία έχει να ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά να ξέρουν και όλοι οι πολίτες πώς την κάνεις».

Το Μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Γεώργιος Καταπόδης έχει διάρκεια τριών ετών, και προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Προώθηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, όπως η κυκλική και η πράσινη οικονομία, η καινοτομία, η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.
  • Μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή στοιχείων καλής διακυβέρνησης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.
  • Εντοπισμό στοιχείων απλοποίησης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων.·Επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων με την ανάπτυξη της διοικητικής ικανότητας των εμπλεκομένων με τις δημόσιες συμβάσεις υπευθύνων του Δήμου.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα αποβεί προς αμοιβαίο όφελος των πολιτών, τόσο για την προώθηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που χρησιμοποιούν ως εργαλείο στις δημόσιες συμβάσεις όσο και για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην θεσμοθέτηση Επιτροπής Συνεργασίας και στην τακτική ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των μελών της Διοίκησης, των στελεχών της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ και των στελεχών του Δήμου Αθηναίων. Κάθε χρόνο θα προχωρούν σε εκτίμηση της πορείας της συνεργασίας τους και θα προτείνουν τρόπους για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

«Ο Δήμος των Αθηναίων διαθέτει πλέον ένα απόλυτα μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα. Με τη σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας μας με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, θωρακίζουμε το σχέδιο αυτό και κάνουμε πράξη την πεποίθηση και την στρατηγική μας για διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου. Σημασία έχει να ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου αλλά να ξέρουν και όλοι οι πολίτες πώς την κάνεις», τόνισε, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ